KOCAELİ / İZMİT - NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Topçular Mah. Şamdan Sk. No 16 İZMİT / KOCAELİ
Vizyon
Pozitif bilimlerle beraber dini bilimler alanında da eğitim veren bir kurum olarak eğitim camiasına güzel örnekler sunmak ve model olmaktır.
Misyon
Yarınların mimarı olan öğrencilerimizi, çağdaş eğitimin tüm imkanlarını kullanarak, özgüven sahibi, milli ve manevi değerlere saygılı, , bilgiyi kullanan, kültürel mirası değerlendiren, eleştirel düşünce yapısını oluşturarak çözüm odaklı çalışmalar yapabilen, asrın idrakine dini metinleri sunabilecek muhakeme yeteneğine sahip gençler olarak geleceğe hazırlamaktır. İdareciler, öğretmenler ve diğer personelin görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmet alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış çalışma ortamı ile öğrenci başarı ve davranışları açısından çevresinde örnek bir imam hatip lisesi olmak.
Başarılar
Sait Faik Öykü yarışması Türkiye Dördüncülüğü. İmam Hatip Liseleri arası mesleki yarışmalar il ikinciliği ve üçüncülüğü. Güreş müsabakaları il birinciliği,ikinciliği ve üçüncülüğü Uluslararası 13. MEB Robot yarışmalarında Mini sumo kategorisinde 914 robot arasında ilk 12. derece. 13. MEB Robot yarışmalarında hızlı çizgi izleyen kategoride 814 robot arasına ilk 18. derece. Hippo İngilizce Dil olimpiyatlarında 33 ülke arasından Türkiye genelinde yarı finale çıkan 38 öğrenciden 11 öğrenci okulumuzda öğrenim görmektedir."Kangaroo Global Contest" İngilizce olimpiyatlarında, finale B2 seviyesinde 1. olarak ülkemizi ve okulumuzu Fransa´da düzenlenecek olan yarışmada temsil etmeye hak kazandık.
Kütüphane Kitap Sayısı :12000
Öğretim Şekli :TEKLİ
ŞEHİR İÇİ DOLMUŞLARLA 51-53-11... NOLU HATLAR
Servis Bilgisi
İsteyen öğrencilerimiz servis kullanma imkanına sahiptir. İzmit Merkez Başiskele Kartepe Körfez Derince Gölcük Servisleri vardır.
Topçular Ma.h Şamdan Sk. No: 16 İzmit/KOCAELİ
MERKEZDE
Kontenjan Bilgileri
60 ERKEK ÖĞRENCİ LİSE KISMINA 60 ERKEK ÖĞRENCİ ORTAOKUL KISMINA SINAVLA ALINMAKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2016 TEOG 1. YERLEŞTİRME 485(%2,50) TAVAN PUAN, 395 (%21) TABAN PUAN 2017 TEOG 1. YERLEŞTİRME 487(%2,32) TAVAN PUAN, 438 (%18,2) TABAN PUAN 2018 LGS 1. YERLEŞTİRME YÜZDELİK DİLİM TAVAN 425(% 0.7) TABAN 316 (%16) 2019 LGS 1. YERLEŞTİRME YÜZDELİK DİLİM TAVAN 470 (% 2) TABAN 405 (%11) 2020LGS SON YERLEŞTİRME YÜZDELİK DİLİM TAVAN 448,35 (%1,87) TABAN 387,58 (%10,23)
Okulun Sınav Başarı Durumu
2020 lgs ilk mezunlarımızdan de ful yapan öğrencimiz vardır.Lise kısmı ilk mezunlarımız %95 oranında oranında Üniversiteye yerleşmişlerdir. Tıp Hukuk Mühendislik Psikoloji Veterinerlik İlahiyat vb bölümlere öğrencilerimizi yerleştirmenin ve 2022 yılında Üniversite lisans bölümlerine mezun ettiği öğrenci sayısına göre en fazla kazandıran okul olmanın haklı grurunu yaşıyoruz
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
yüzde 95 oranında mezunlarımız üniversiteye yerleşmşlerdir. 2020 yks de ilk mezunlarımızdan köklü üniversitelerin Tıp ,mühendislik, mimarlık hukuk uluslar arsı ilşkiler bölümlerini kazanmışlardır.
Sportif Etkinlikler
Okul Güreş Takımı, Okul Basketbol Takımı, Streetball Takımı, Futsal Takımı, Bocce Takımı
Bilimsel Etkinlikler
Fen ve Sosyal Bilimler ve HAfızlık Pekiştirme proje okuludur. Fen ve Sosyal alanla ilgili seminerler verilmektedir. Steam sınıfı vardır. Robotik kodlama ve mekatronik kursları verilmektedir.Mesleki alanla ilgili çalışmalar yapılmaktadıe.
Proje Çalışmaları
3 Alanda TUBİTAK Projesi Hazırlanmaktadır. 4006 Bilim fuarı etkinliği yapılmaktadır. Liseler arası proje yarışmalarına katılım sağlanmıştır. İyilikte yarışan okullar projesi, zilsiz okul projesi, benim kantinim projesi, beytül hikme faliyetleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen ´Kudüs Mektebi´ projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
k1 müracaatları yapılmıştır. Yurt dışı kardeş okulumuz vardır. Hippo İngilizce Olimpiyatları Final başarısı
Diğer Hususlar
OKULUMUZ FEN VE SOSYAL BİLİMLER ve HAFIZLIK LİSESİ PROGRAMLARINI UYGULAYAN BİR PROJE OKULUDUR SEÇKİN BİR ÖĞRETMEN KADROSUYLA HİZMET VERİLMEKTEDİR.